fredag 14. august 2015

Sangtekster


Sangtekster finner vi på internett. Det er viktig å lese nøye og sjekke at du faktisk finner riktig tekst. Internett er en arena for å dele. Mange teksttjenester er derfor delingsarenaer. Det er mange som skriver det de TROR er riktig tekst. Derfor kan du finne feil.

Pass på: det betyr ikke at dette er en dårlig nettside. Det betyr bare at man samler inn brukernes tekster. husk: tekster er eid av opphavsmenn. Dere har en mulighet til å gjøre internett bedre - ved å rette opp teksten og dele dette.

Du kan selvsagt søke etter sanger på nette gjennom Google. Da skriver du inn tittel og legger til ordet LYRIC. Her er de mest vanlige nettsidene for å finne tekster.

Songlyrics
AZlyrics
Lyricsfreak

Meningen i teksten
Det er viktig å forstå hva sangen handler om. Derfor bør man tolke tekstene. En måte å gjøre dette på er å bruke Google.

1: Skriv inn tittel på sangen.
2: Legg til ordet MEANING

Vips kommer du til nettforum som tolker tekster og har ulike meninger. Dette er super bra for deg som lærer - eller foresatte - eller elever. Fordi det er mange måter å tolke tekster er det all grunn til å finne din egen.

Tekst er ikke absolutt - det er rom for tolkning. Om ikke det var slik hadde vi ikke hatt avtalebrudd og advokater. Tolkning skaper didalog. Dialog skaper refleksjon. Bruk sangtekstene til å bli klokere

Tolkning av tekst
WOWfabrikken har utviklet en metodikk for å analysere poptekster. Denne kan du prøve deg på selv.

Metoden ble utviklet i samarbeid med Sony Playstation og spillprogrammet Singstar.

Her er del en - musikkteoridelen av tekstsanalyse verktøyet
Her er del to - handlingensdelen av tekstanalyse verktøyet
Her er del tre - visuelle delen av tekstanalyse verktøyet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar